Andre arrangement

Nebbiolo Wines og Vitis Bergensis har den glede å invitere til en italiensk aften med Olek Bondonio. Kveldens kokke er Alessandra hans kone, og Chef på Castello di Verduno.

Vitis har i lenger tid jobbet for å få kjente produsenter til Bergen, enten i regi av enkeltsmakinger til en rimelig penge, eller være med å fronte når importørene har med seg spesielle produsenter for en Winemakers Dinner.

Denne gangen er vi så heldige å få Olek Bondonio, en av Piemontes unge og fremadstormende produsenter til Bergen. Bondonio, halvt polsk og halvt italiensk, har fulgt sin drøm og etablert egen vingård i Barbaresco, et av kjerneområdene i Piemonte. Etter omveier og den harde skole via Frankrike og Australia, høstet han sin første årgang i 2005 i Barbaresco. Vingården overtok han etter sin bestefar, og mye av druematerialet er ca 70-90 år gamle.

Nyplantingen følger filosofien han lærte av sin italienske bestefar, om at det er druetypen som bestemmer hva som skal plantes hvor, og ikke etterspørselen etter – Nebbiolo. Dette gir druematerialet optimale vekstvilkår

18:00 Masterclasse – Foredrag med spennende smaker v/ Olek Bondonio

19:00 Kveldens Meny
Antipasti med italienske ansjos og hvit trøffel
Pære posjert i vin og lever paté
Risotto a la Barbaresco
Andebryst med Dolcetto druer og syltede bær
Sabayonne med hasselnøtter

Med kveldens vinmeny
Aperitivo – Olek Suprise
Vino Rosso 2018
Barbera D’Alba 2018 Magnum
Lange Nebbiolo 2018 Magnum
Barbaresco Starderi 2016
Barbaresco Roncagliette 2016