Smaksnotat Rød Burgund 2007 2013.10.20

Flight 1: Beaune
Domaine de Croix Les Greves Premier Cru 2007
Korket.

Morot Beaune PC Toussaints 2007
Klar rødfrukt, snev av fruktsteiner og eik på nesen. Fast og syrlig i munnen, ikke veldig kompleks, ørlite vanilje. Steinete og fast finish, bra struktur for årgang og appellasjon.

Dom d’Ardhuy Beaune PC Champs Pimont 2007
Sursøt nese, kanskje litt uren ? Drikkevennlig men litt anonym i munnen. Lett og elegant, men en enkel vin preget av kirsebærfrukt.

Flight 2: Savigny-Les-Beaune / Pernand-Vergelesses
Bize Savigny-les-Beaune PC Aux Vergelesses 2007
Overbevisende vin. Deilig søtlig fruktkjerne med fin kompleksitet på nesen. Nydelig nese og overbevisende lengde. Svært bra vin som spiller på letthet og eleganse.

Dom d’Ardhuy Savigny-les-Beaune PC Les Narbantons 2007
Saftig vin med snev av plommer på nesen, men vinen er litt vag og udefinert og mangler profil i munnen. Den har godt grep i munnen og trenger trolig litt mer tid, men dette overbeviser meg ikke.

Dom Rollin Pernand-Vergeleeses PC Ile des Vergelesses 200
Litt heggebær og nyper på nesen med frisk og steinete frukt. Bra mineralsk finish og en vin med personlighet, men den er tørr i finish og har trolig ingen fremtid for lagring (2007 er ingen lagringsårgang uansett….).

Dom d’Ardhuy Pernand Vergelesses 2007
Rød kirsebærfrukt med snev av eik, relativt stofflig og fast. Mye struktur, trenger kanskje litt tid.

Flight 3: Volnay / Pommard
N Rossignol Volnay PC Taillepieds 2007
Nydelig nese, mineralsk og floral. God lengde og flott balanse. Elegant og overbevisende vin med sødmefylt frukt.

D’Angerville Volnay PC Caillerets 2007
Denne vinen er snodig, med snev av epler. Den vanlige unge d’Angerville funken, eller en ødelagt flaske?

Comte Armand Pommard PC Clos ds Epeneaux 2007
Flott vin, kompakt med gode tanniner, trenger tid. Tøff og litt kantete, med svært god lengde. Lovende.

Flight 4: Corton Grand Cru
Chapuis Corton-Perrieres 2007
Stilig vin. Ikke Grand Cru nivå forsåvidt, men svært mye vin for pengene (disse vinene koster under 400 kr). Litt jordlig og lett krydret stil, elegant munnfølelse, søtlig frukt. Lett og lekker, kanskje litt kort.

Chapuis Corton-Languettes 2007
Snev av edelt treverk og mint, mer mineralsk enn foregående. Ganske syrlig og tett frukt, fin fasthet i munnen og i det hele tatt en litt større vin enn den forrige. Fast finish, tåler litt mer lagring.

Flight 5: Nuits-Saint-Georges
Mugnier NSG PC Clos de la Marechale 2007
Litt reduktiv stil med snev av epler på nesen innledningsvis. Mineralsk i munnen, elegant frukt og fin balanse i finish, fin rødfrukt, og litt rustikk/kantetet stil. Med andre ord en appelasjonstypisk, deilig vin.

Gouges NSG PC Les Pruliers 2007
Litt stum nese, overbevisende frukt i munnen, fast stil med flott lengde og faste tanniner. Sursøte kirsebær, tørker ikke ut i finish. Bra vin.

Gouges NSG PC Clos des Porrets St-Georges 2007
Litt lettere frukt her, faste og fine tanniner. Sursøte kirsebær her og, syrlig og fin i munnen, nydelig søy fruktkjerne. Edelt treverk og krydder på nesen. Dette er gode greier!

Flight 6: Chambolle-Musigny / Morey-Saint-Denis
Grivot Chambolle-Musigny La Combe d’Orveaux 2007
Ganske aromatisk og tilgjengelig nese, men med litt reduktivt preg. Har denne litt brett? Ikke spesielt vellykket i munnen heller. Kommer seg i glasset. Lett krydretet frukt med snev av bringebær, men dette overbeviser ikke helt.

Dom Arlaud Bonnes Mares 2007
Undertoner av kratt og bringebær, tett og kompakt i munnen men likevel stor eleganse og lengde. Skogsduft og blomster. Umiskjennelig Grand Cru kvalitet. Bringebær, krydder og mineraler i finish. Veldig Chambolle. Nam!

Dom Arlaud Clos St Denis 2007
Strammere, mer mineralsk og intens på nesen med innslag av krydder og sopp, men kanskje også litt mer endimensjonal enn foregående. En intens og fokusert vin med klar oppside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb