Smaksnotat – Toscana 26.01.2014

Selvapiana Chianti Rufina Riserva 1997
Fortsatt faste, fine tanniner, litt rustikk stil med sursøte kirsebær, fast finish med god substans. En varm og ganske myteomspunnet årgang. Servert litt for kjølig. Fin vin.

Selvapiana Chianti Rufina Bucerchiale Riserva 1999
Litt eik og røyk og mer stum på nesen, samme sursøte stil men mangler den søtlige underliggende fruktkjerne som gjør 1997 så flott. Litt uren på nesen, fremstår som en ikke helt god flaske (jeg har hatt bedre flasker av denne tidligere)

Selvapiana Chianti Rufina Bucerchiale Riserva 2004
Merkbart yngre, mer trøkk i tanninene og godt grep i munnen. Markerte kirsebær og fruktsteiner, tørket frukt, trenger tid. Meget lovende vin.

Felsina Chianti Classico Rancia Riserva 1995
Mye rødfrukt på nesen, nesten heggbæraktig. Strålende på smak, perfekt moden, modne tanniner. Behagelig munnfølelse, smidig, men litt kort i finsih.

Felsina Chianti Classico Rancia Riserv 1999
Mer trøkk i denne, men friskere og med den samme elegante munnfølelsen. Litt kantete og diffus i i finish, skuffer i avslutningen. For høyt utbytte?

Felsina Fontalloro 2001
Frisk og syrlig, enda litt tannisk trøkk, Fin og lang finish med noe jordlig og bringebæraktig over seg, Ung og frisk, elegant stil med bra substans. Fremragende vin.

Fontodi Flaccianello 2004
Intens, frisk og lang i munnen, men i nesen er den vegetal og trepreget, litt uren. Noe har gått galt her, har smakt flotte flasker av denne.

Fontodi Vigna del Sorbo 2004
Litt stum og trolig for ung. Lang, frisk og syrlig finish, men ikke balansert av «blomstrende» frukt. Gi den mer tid, dette kan bli svært bra.

Vignamaggio Chianti Classico Monna Lisa Riserva 2004
Kompakt og stor vin med søte hagebær men uten stor kompleksitet og med et lite snev av eik/smørmalt. Dette er en vin som lages ganske moderne og fruktdrevet, og jeg mistenker at den er på grensen til å tørre ut, den avslutter gansk tørt i finish. Drikk nå!

Felsina Chianti Classico Rancia Riserva 04
Litt lett, uferdig og stum. Åpner seg i glasset. God struktor, jordlig og sursøt stil. Trenger mer luft, og lagring. Lovende vin.

Tenuta Sette Ponti Oreno 2004, IGT
En Bordeaux blend med Sangiovese, og ganske annerledes enn de andre vinene. Svarte bær, solbærdrops og mye sødme i munnen. Litt kaffe, bærer eika bra, men preges av litt for mye av alt, og ikke særlig toskansk.

Pertimali Brunello di Montalcino Riserva 2004
Nydelig nese med innslag av svarte bær, flott, velbalansert og frisk i munnen. Fast og fin, lang og steinete avslutning. Relativt tannisk. Flott.

Col d’Orcia Poggio Al Vento Riserva 2004
Litt mer rustikk og kantete stil med noe eik, urter, skog og «rustne padder» på nesen. Fine tanniner og bra lengde.

Talenti Brunello de Montalcino Pian di Conte Riserva 2004
Lett, elegant og litt medisinal i munnen. Søtlig frukt, lett og balansert stil, men jeg får en følelese av noe kommersielt i vinmakingen som antyder uforløst potensiale.

Piccolomini D’Aragona Brunello di Montalcino Riserva 2004
Fine hagebærtoner, lett og svært elegant stil. God munnfølelse og balanse med snev av mynte. Frisk stil med finslige tanniner, harmoni og eleganse. Fremragende.

Fonterenza Brunello di Montalcino 2005
Flott frukt med syrlig og frisk lengde. Nydelig duft med rødfrukt og edelt treverk, god munnfølelse, gode tanniner, trenger enda litt tid. Flott vin!

Col d’Orcia Brunello di Montalcinon 2005
Enklere stil, stram, enkel og litt tørr med snev av eik. Ikke all verden nei.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb