Smaksnotat – Barolo 15.02.2015

Av Odd Rydland

De fleste vinene stort sett dobbeltdekantert for bunnfall tilbake på flaske 2-3 timer før de ble smakt (unntatt vel den aller siste).

Massolino Barolo Margeria 2001
Røde bær og et lite snev av eik med flott balanserende frukt i finish. Velbalansert, frisk og syrlig. Ikke påtrengende moden, men drikker bra. Fint grep og faste tanniner.

G Rinaldi Barolo Brunate La Coste 2001
Gir lite på nesen innledningsvis, men utrolig lekker i munnen. Sursøt og frisk, elegant og innsmigrende. Snev av anis og sopp og mer syredrevet enn foregående vin.

P Scavino Barolo Bric del Fiasc 2001
Litt mer sødmefylt frukt enn de to foregående. Sursøt bærfrukt, men domineres nok mer av rød frukt og eik enn Rinaldi. Mye tanniner enda, og snev av solbær. Ingen erketypisk Nebbiolo slik den fremstår nå. Så får man se hva det blir med mer tid som den nok trenger.

Sandrone   Barolo Le Vigne 2000
Denne har hatt godt av tid. Liker denne flasken vesentlig bedre enn en jeg smakte for 3-4 år siden (eller var det mer?). Fin munnfølelse, gode syrer og ganske modne tanniner. Ganske mineralsk/steinete med snev av anis, ganske konsentrert og tett, men mangler litt eleganse. Ganske ekstrahert men ikke i samme grad som Scavino.

Mosconi Barolo Bussia Soprana 2000
Ukjent produsent for meg. Moden med sopp og skogbunn og enda en del frukt i finish. Relativt fast og drikker bra, men blir litt “overkjørt” av Sandrone.

Bruno Giacosa Barolo Falletto di Serralunga d’Alba 1999
Lekker nese, mineralsk og med tydelige bringebærdrops. Nydelige finsih med alle elementer på plass. Flott balanse og lengde. Kveldens beste vin?

Giovanni Rosso Barolo Cerretta 1999
Innledningsvis litt reduktiv på nesen. Lyserøde hagebær med litt undertoner av skogbunn, bra frukt i finish, men mangler finsligheten og elegansen til Giacosa. Litt røff.

G Rinaldi Barolo Coste Brunate 1999
Lekker nese. Fremstår med noe mere trøkk og syre enn 2001eren og faktisk også mer primær. Sursøt stil med markante tanniner, definitivt lagringspotensiale her.

Marziano Abbona Barolo Terra Ravera 1999
En enkel vin som nok skulle ha vært drukket tidligere. Helt moden med snev av tjære og anis, og litt slapp munnfølelse. Lett oksydert på nesen. Grei nok pris tatt i betraktning, men 3-4 år for gammel.

Oddero Barolo Vigna Rionda 1999
Meget elegant på nesen, lett animalsk og floral. Litt tanniner og fin frukt i finish, men kanskje enda litt uforløst. Litt tre og te. Delikat og spennende.

Massolino Barolo Vigna Rionda 1999
En røff røver! Mørke bær på nesen og godt med tanniner enda.mindre utviklet enn Odderos. Mektig konsentrasjon, trenger tid og må lagres men meget lovende.

Silvio Grasso Barolo Bricco Luciani 1999
Mere moderne i stilen med veldig polerte tanniner. Litt røyk, begynnende modning med snev av skogbunn. Flott i munnen men trekk for å være noe kort. Ellers en god vin!

Aldo Conterno Barolo Bussia Soprana 1998
Delte meninger her. Noen holdt den for kveldens beste, men for meg blir dette feil…. Syrlig og frisk i munnen, men undertoner av smørmalt og noe dropsaktig frukt skjemmer den, og skjuler også at den kanskje er noe kort (årgangen?)

Borgogno Barolo 1997
Flott vin, god fasthet og på et veldig god sted i utviklingen nå. Sursøt stil med innslag av bringebær og høstløv. Litt svarte hagebær i aslutningen og fine tanniner. Flott.

Villa Lanata  Barolo Brunate 1993
Fra en periode med ikke spesielt spennende årganger i Barolo er vel likevel 93 en av de mer akseptable. Ikke veldig konsentrasjon, men vinen er heller ikke sliten. Enda noe bitt i tanninene, snev av sopp, men også noen volatile syrer sladrer om en vin som er på vei mot skumringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb