Barolo 97/98 15.02.2009

Av Odd Rydland

Barbaresco Riserva 97 Ovello  Produttori 

Klar, rubinrød, lett bruning. Lett sursøt stil med syrlige hagebær, ganske moden. Elegant og frisk, ikke veldig kompleks, tanninene er godt integrert nå. Noe enkel.

 

Barbaresco Riserva 97 Paje  Produttori

Noe mørkere denne, med duft noe mer mot bjørnebær og anis, rikere munnfølelse med mere markante tanniner, trenger noe mer tid. Fin duft, men ørlite sviskete frukt.

Barbaresco Riserva 97 Asili Produttori 

Mer anis her og og søtlige bær, floral med fin friskhet. Drikker godt nå, fin munnfølelse.

Barolo Bussia Riserva 97 Fenocchio  

Mer merkbar eik og litt tyngre på handa. Mye tanniner og snev av fjøs, trenger kanskje litt mer tid men er usikker på om dette blir mye bedre. Litt rustikk stil.

R Voerzio Barolo Brunate 97

Rik duft med nesten noe garrigue-aktig (sør fransk kratt). Veldig mørk, blekkaktig med godt integrert eikebruk, for ung selvsagt og kanskje vinen får den elegansen den trenger med årene. Men utsøkt balanse og lengde, så det lover bra, selv om uttrekket virker ganske ekstremt.

R Voerzio Barolo Serra 97

Litt mer medisinal og sursøt i stilen. Tett og kompakt i munnen men kanskje uten Brunates utsøkte balanse. Eikepreget mer tydelig med luft. 

R Voerzio Barolo Cerequio  97

Framstår som noe mer moden enn de to første, og med litt mindre stofflighet og uttrekk enn de to første. Matvennlig og godt balansert, ganske medisinal på duften. Ikke så voldom i stilen som de to første. Mye smørmalt på en slant etter 90 min i glasset. Imponerende viner men jeg er litt usikker på eikebruken…men så er jo spørsmålet hvor lenge man skal vente?

Barbaresco Serraboella 98, Cigliutti

Litt for hard på eikebruken. Fin tekstur i munnen, fin og frisk balanse med myke tanniner og fin lengde, men eika slår for mye igjennom etter min smak.

 

Barbaresco Vigneto Galina 98,  Parocco

Ren og elegant nese i kjølig stil, snev av mint i frukten. Fin vin som drikker bra nå,

 

Barbaresco Asij 98,Ceretto

No eik og smørmalt som blåser noe av med luft. Litt nøytral og kjedelig vin med tendenser til noe tørre tanniner på finish, viner fremstår som ung men jeg føler meg usikker på om den skal noen steder…..

Ghemme Collis Breclamae 1998 Cantalupo 

Fin, floral Nebbioloduft, med fokusert, velbalansert munnfølelse og snev av tjære. Begynner å drikke godt, men har tiden foran seg. Deilig og lovende, og lang mindre hard og utilnærmelig enn for 3 år siden.

 

Barolo Bussia Dardi le Rose 98  Colla

Rik munnfølelse, godt grep men likevel myk og burgunderktig i munnen, sexy struktur. Moden på duft, relativt kompleks. Mye bunnfall. Flott vin.

Barolo Conca Marcenasco 98, Ratti

Nydelig nese med blomster og bringebær. Litt mer sursøt og endimensjonal enn den foregående, men flott i munnen og en utmerket vin.

Barolo 98, Corsini

Mørke bær med tjære og tett og fin i smaken. Fine tanniner og drikker godt. Friske syrer og svarte plommer og mørke kirsebær i finish, litt tettere i frukten enn de tre foregående vinene. Flott vin igjen.

Barolo Buon Padre 98, Viberti

Klassisk lys farge og snev av tjære på nesen. Litt varm i stilen, tett, fast grep i munnen. Litt tørr i finish og i overkant hard på fatene.

Barolo 98, Einaudi

Mer uttrekk her, sursøt stil med mere tanniner og snev av sødmefull frukt. Denn flighten (denne + de to foregående) er noe mindre fokusert og rettlinjet enn de tre vinene før det. Moderne laget vin og jeg er bare tålelig begeistret.

Barolo Riserva Vigna Rionda 98, Massolino

Noe tørrhet og et snev av søtlig frukt, men enda ung og lovende. Delikat vin med fine tanniner og deilige kirsebær men hvor det var delte meninger om hva som ville skje med eika. Veldig mørk frukt.

Barolo Carobric 1998 P Scavino

Merkelig og atypisk flaske, konklusjonen var at den var ødelagt, med ufokusert frukt og matt farge. Framtrer varmeskadet (kjøpt på polet).

Bergens eldste vinklubb