Smaksnotater Nord-Rhone 2013.01.27

Gripa St.-Peray Cuvee Les Pins Blanc 2008
Floral, med snev av mandler og noe Sancerreaktig vegetalt. Rik og fet i munnen, fine syrer i finish men kanskje litt kort i munnen. Hvit Rhone er ikke enkelt å bli klok på.

Cuilleron St Joseph Lombard Blanc 2009
Noe friskere i nesen, litt vegetalsk denne med snev av noe tropisk. Nesten kremete i munnen, mattere i syrene. Varmt år, litt eik og lett bitter.

Cuilleron Condrieu Chaillets 2009    
Svært aromatisk, mandler og roser. Syrene kommer etter hvert men maskert av fet frukt, lett bitterhet i finish. En svær vin, men igjen; hvit Rhone er ikke enkelt å bli klok på. Tror disse vinene faller mer i min smak i kjøligere årganger enn 2009.

Cuilleron Condrieu Petite Cote 2009
Strammere vin mer mer markante syrer. Litt bitre mandler på smak, nesten litt mineralsk og veldig ung. Bra vin, trenger tid, liker denne bra – men lagring av Viognier aner jeg ingen ting om (selv om det sies at de lagrer overraskende bra)!

Guigal St Joseph Vigne Clos de l’Hospices 2001
Smakte denne for noen år siden og da ble det for mye eikesøl for min smak. Men nå! Nydelig nese med søte hagebær og blomster. Frisk og velbalansert i munnen, tanninene begynner å modne. Fortsatt noe eik men den sødmefylte frukten balanserer eika bra, frisk med flott lengde.

Gonon St Joseph 2004    
Strammere og mindre søt enn forrige med sorte bær, oliven og bomster. Litt pepper og grønn i munnen, enda ikke helt på plass drikkemessig, har potensiale, men jeg er ikke helt overbevist.

Gonon St Joseph 2007
Sorte bær med snev av oliven her og. Tørr og fast med pene tanniner og snev av gasbind/kamfer. Fin lengde, gi den tid!

Graillot Crozes Hermitage Guiraide 2006          
Denne flasken er ikke frisk, snev av råte? Den henger ikke godt sammen heller, etter min erfaring bør uansett Crozes drikke ungt på bærfrukten selv om de ofte har godt av et par år for å slipe av seg kantene. Men jeg har ikke helt tro på flaska her (selv om 2006 vistnok ikke var fritt for råteproblemer i deler av Rhone)

Colombier Crozes Hermitage 2010
Fin og frisk med snev av jordbær. Kanskje litt i overkant syltetøyaktig, og den har også noe brent som ikke helt begeistrer. Noe eik. Den trenger kanskje de par årene jeg nevnte over; potensialet er der!

Graillot Crozes Hermitage 2010   
Elegant stil, ikke mye å trekke for i nesen. Litt rustikk og tannisk i munnen, og frukten er kanskje litt flat, enkelte mener flaska ikke er helt god.

Combier Crozes Hermitage 2010           
Litt syltetøy her også og kanskje litt ”matt” i stilen, men kjølig, kamferaktig og kreklingpreget. Lovende vin, og jeg er kanskje litt i overkant kritisk her.  God og drikkevennlig stil.

Clape Cornas 2001    
Ren og fin, fast og syrlig, med bjørnebær og kamfer og flott lengde og finish. Flott vin, som trenger enda noen år før den er på topp.

Clape Cornas 2004     
Fin og bæraktig nese med snev av jordbær, men noe av det samme grønne preget som i Gonons 2004. Føler meg strengt tatt ikke helt sikker på at denne har mer å gå på.

Vincent Paris Cornas Granit 60 2005
Deilig vin med flott, rød bærfrukt, god stuffing og fine underliggende tanniner. Muskuløs stil, gi den tid for å få frem elegansen.

Burgaud Cote Rotie 2000                 
Floral med snev av blodappelsiner men også noe volatilt som ikke er direkte sjarmerende for å si det pent. Moden med fin balanse i frukten og god munnfølelse, men den nesen, nei…..

Jamet Cote Rotie 2001
Tøffere i skjæret enn Burgaud, flotte bæraromaer og deilig floral nese, men definitivt mer å gå på selv om den har en flott munnfølelse allerede nå.  Bærer eika bra, gi den 3-4 år til, den begynner å komme rundt.

Ogier Cote Rotie Lancement 2001
Mørkere og tettere i frukten enn Jamet, men også rundere, snillere og mer ”kommersiell” i munnen. Litt syltede og tørkete frukter, med noe underliggende eik, Fortsatt litt trang og uforløst, gi den tid.

Delas Hermitage 1999             
Litt søtlig med snev av bringebærdrops, moden denne. Litt tobakk, frisk, fin lengde, deilig (men kanskje ikke stor) vin.

Chapoutier  Hermitage La Sizeranne 1999
Tøffere stil, snev av kamfer, nydelig munnfølelse og flott lengde, røffere i stilen men fortsatt elegant. Tror kanskje jeg foretrekker denne.

Jaboulet Hermitage La Chapelle 1985
Utvilsomt kveldens vin. Svært moden og kanskje litt over toppen (for å være kritisk). Delikate bæraromaer og noe balsamisk. Ingen kanter her og flott munnfølelse. Herlig for oss som liker slikt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb