Smaksnotat – Bobler om ikke kommer fra Champagne 15.06.2014

Flight 1: Rosé + blind
Meinklang Prosa 2013 Burgenland Østerrike. 100% Pinot Noir 155 kr
Lakserosa med fin mousse som fyller munnen. Snev av bringebærdrops, fruktig og frisk. Innsmigrende vin, godt kjøp.

Strohmeier  Rosé Sekt   Weststeiermark Østerrike NV                  2G                  BW100                  Alc12,0/Su2,5/Sy8,1                  260,00
Oksydert

Koehler-Rupecht Riesling Sekt 2008 Pfalz Tyskland. 175 kr
Lys, nesten med et lite grønnskjær. Fin mousse med snev av grønne epler og stikkelsbær. Elegant og fin munnfølelse, syrlig, men også med et lite sødmepreg. Aksepterer man dette, er dette en frisk og lettdrukket vin. Går godt til reker dette.

Flight 2: Frankrike
Berriau Flon Flon 2011 Loire Frankrike 100% Chenin Blanc 240 kr

Spesiell vin med flott men særpreget nese, lukter av mandler og malt. Dette er «naturvin»! Kanskje mer særpreget enn briljant, holder godt i glasset. Frisk og god – om dette er din greie. Er du usikker på det, bør du kanskje holde deg unna.

Patrick Desplats Labordage 2013 Chenin Blanc/Pinot Blanc/Chardonnay  250 kr
Litt øl her og, gir ikke veldig mye i munnen. Frisk og bra mousse, men mer spesiell enn direkte god etter min mening…..litt grønn og vegetal i nesen, mangler litt lengde. Ikke spesielt vellykket.

Rieffel Cremant d’Alsace Extra Brut 2011 Frankrike. Pinot Blanc 80&, Pint Gris/Chardonnay 10% hver. 199 kr
Frisk og fruktdrevet med innslag av epler og noe tropisk frukt, lineær og rensende finish. Dette er gode greier! Litt autolyse (gjærpreg), som man ofte finner i en god champagne. Fin lengde.

Huet Vouvray Petillant Brut 2005 Chenin Blanc
Kjøpt på bruket i 2011. Innledningsvis litt anonym nese. Ikke mye mousse. Flott, rik munnfølelse med ørlite sødme, veldig intens og lang med bra kompleksitet. Dette er bra vin, selv om den ikke musserer så mye. Det er tross alt en Petillant….mer vin og mindre musserende!

Flight 3: Prosecco
Zanetta Col Fondo Prosecco 2011 Glera 158 kr
Vinen har litt bunnfall og er litt uklar. Dårlig flaske eller «er den sånn»? Litt uren med innslag av hveteøl. Jeg var sist i skjenkingen og fikk mye bunnfall, folk med mindre bunnfall likte den bedre, men det er vel grunn til å mistenke at denne flasken ikke er representativ (?)

Masottina Prosecco Superiore Millesinato Rive di Ogliano 2010. Veneto Italia 100% Glera. 185 kr
En god prosecco, fin frukt, god friskhet men med en kledelig underliggende bitterhet, fin lengde og en god vin. En del sødme er det likevel i denne, passer nok bra til frukt og lignende.

Bisol Desiderio NoSo2 Extra Dry Prosecco 2011 Glera 200 kr
Lite sødme og fin fruktfrevet finish, en viss kompleksitet, men også lett uren og med snev av 2. gangsgjæring på flaske. Hva er galt med litt svovel i ny og ne?

Merotto Prosecco Superiore Brut NV 150 kr
Gir lite på nesen men fin og fruktdrevet i munnen med sommerlige aromaer, frukt og blomster. Lett vin, grei nok til sitt bruk (som er å drikke i italiensk varme som forfriskning/aperitif).

Flight 4: Tre «champagner»
Ridgeview Bloomsbury, Kent England 62% Chardonnay, resten Pinot Noir/Pinot Meunier i like deler. 288 kr

Fin munnfølelse, gode syrer, litt sødme fra dosage, fin struktur. Litt voldsom i stilen (mye både syre og sødme). Litt rabarbra med lufting. Det er vel liten grunn til å kjøpe dette fremfor mange champagner i samme prisklasse, men vinen er bra, og om man ønsker å prøve en engelsk vin er dette et godt bud!

Cesconi Blauwal Brut Non Vintage, Trento   Chardonnay   260 kr
Tørr, frisk og stilig vin, lineær og med syrlig og fin finish. Forfriskende og vellaget.

Ferrari Perle Extra Brut 2006, Trentino/Alto Adige   Chardonnay 275 kr
Fin balanse, ørlite sødme, bra frukt. Fin lengde og snev av skinke. Bra lengde, men i min gane trekker jeg litt for sødmen. Bra vin for øvrig.

Flight 5: Cava
Funambul Equilibri Naturl Brat Nature Cava 2009   Xarel-Lo, Maccabeo, Parellada 140 kr
Fin og vebalansert cava med bra syrer og en forfriskende, velbalansert bitterhet i finish. Litt enkel og bringebærpreget, men frisk og stilig vin til en god penge.

Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2007 Cava, Penedes Spania 50% Xarel-Lo, 40% Maccabeo, 10% Chardonnay 235 kr
Litt sukkertøypreget duft, en viss kompleksitet med en lett sødme og snev av grapefrukt. Bra men relativt dyr.

Gramona III Lustros Gran Reserva 2006 Cava, Penedes Spania. 70% Xarel-Lo, 30% Maccabeo. 281 kr
Dette er i særklasse den beste caven jeg har smakt. Flott fylde og bra kompleksitet i munnen. Fin mousse, snev av pærer, fin frukt og lengde. Frisk og tørr og god lengde.

Flight 6: Franciacorta
Baronne Pizzini Franciacorta Brut Non Vintage, Lombardia Italia 100% Chardonnay 200 kr
Nydelig mousse, fruktdrevet finish med flotte syrer. Fin bitterhet med litt dropspreget frukt, delikat og frisk, grapefrukt.

Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Brut NV Chardonnay/Pinot Blanc/Pint Noir   285 kr
Litt lettere still enn forrige vin, ørlite sødme, men alt i alt synes jeg den mangler den tørre friskheten og litt av kompleksiteten til den forrige Franciacortaen.

Bellavista Franciacorta Grand Cuvee Brut 2008, Lombardia Italia Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir. 375 kr
Fint grep i munnen og flott lengde. Ørlite jordbær i frukten, og nydelig duft. Snev av eik på nesen. Flott vin. Denne går godt til spekemat og salte antipasti.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb