Sauvignon Blanc 23.09.2007

Av Odd Rydland

Merk: Lagret under Loire, da langt de fleste vinene er herfra.

Regele SB 2004 (Østerrike)

Relativt lett vin i både nese og munn. Snev av urter, epler og stikkelsbær. Litt søtlig frukt med snev av voks og honning, middels lengde. Beskjeden vin.

Sauvignon Blanc Steirische Klassik 2004 Polz
Ørlite vanilje på nesen, gule, modne frukter, litt brøddeig med et lite bittert tilsnitt på finish. God vin med bra syrer.

Sauvignon Blanc Piri 2006, Nigl

Rik stil, særdeles druetypisk nese med stikkelsbær og melon. Snev av aprikoser. Flott syrlig bitt og fin lengde og balanse. En ørliten vegetal bitterhet i finish kler vinen. Litt i overkant outrert stil iflg enkelte, men jeg mener det holder.

Cloudy Bay SB 2006
Blek vin, tilbakeholden nese. Mindre uttalt druepreg enn Nigl (overraskende, CB har ofte vært nesten karikert druetypisk), litt dropsaktig frukt med innslag av kandiserte epler. Bra syrlighet men ikke overbevisende vin.

Sancerre 2004 Pabiot

Kjølig grønn frukt med innslag av noe mineralt og ørlite bivoks. Merkbar stikkelsbær, fin eleganse og friskhet men en lett vin.

Sancerre 2004 Lucien Crochet
Søtere i frukten enn foregående, med mye tørrstoffer, nesten « tyggbar » i strukturen. Nye sitrus i finish og veldig stor og kantete i strukturen, blir vel kanskje litt i overkant for mye av det gode, smak og behag her men den balanserer på kanten.

Sancerre 2005 André Dezat
Ikke helt overbevisende. Mangler litt syrlighet her ? Fikk ikke helt taket på denne, lett vin. Mange viner i denne flighten, og jeg var arrangør…..

Pouilly-Fume 2005, Dezat
Svær vin med stor intensitet i finish, merkbart mer trøkk enn i Sancerren. Utpreget mineralitet her, også bitrere enn de 2 2004 Sancerrene, snev av grapefrukt. Fin vin.

Pouilly-Fume Les Cris 2005, Cailbourdin
Lukter det noe her i det hele tatt ? Søtlig og snill vin med moderate syrer. Med lufting får den et løft men likevel, hva gikk galt her i 2005 ?

 

Pouilly-Fume Les Cris 2004, Cailbourdin

Se også notatet over. Møllkuler og mineraler, trenger masse luft. Fin nerve i denne. Fin lengde med snev av lanolin og honning. Super vin.

Pouilly Fume «Triptyche» 2002, Cailbourdin
Opulent og åpenbar stil med eik. Lett søtlig frukt, fin bitterhet, men delte oppfatninger om denne. En typisk « supercuvee ». Veldig hvit Burgund i stilen med bitter sitrus og en anelse fennikel på finish. Lang. Hvis dette er det man vil ha så er det veldig bra men jeg er ikke helt sikker….

Sancerre Les Monts Damnés 2004 Francis Cotat

Nydelig vin, syrlig og frisk med fint mineralsk bitt. Særdeles konsentrert.

Sancerre Les Monts Damnes 2002, Pascal Cotat

Kork.

Sancerre Mont Damnee 98, P Cotat

Bivoks og røyk/flint på nesen med innslag av aprikoser og nyper. Nyper på smak også, fin balanse i dette, litt snev av honning og rugbrød. Spennende og originalt.

Sancerre Le Grand Cote 1996 F Cotat
Veldig flint og stein på nesen. Ganske vegetal og grønn i stilen, tett struktur, godt grep og ganske primær. Spennende, men ung ( !). Potensiale hvis frukten holder, omtrent som i mye 96 Burgund.

Sancerre Le Mont Damnees 1993 F Cotat
Litt merkelig, en anelse uren ? Litt skranglete og bitter på smak også, fremstår som over toppen. Mineralitet og bra lengde, men lite frukt. Minnes bedre eksemplarer av denne.
Pouilly-Fume Silex 2004 Daguenau
Ekstremt mineralsk med super konsentrasjon og flott lengde. Druetypisk. Fremragende.

Pouilly-Fume Pur Sang 2004  Daguenau
Veldig klar farge, snev av stikkelsbær og en anelse anis, mere fruktig i munnen enn Silex, men samme flotte og lange grepet på munnhulen. Strålende syrer. Også en eksepsjonell vin.

Couhins-Lurton 2000
Snev av mint på nesen, mint, grønne epler og kalk på smak. Denne 100% SB fra Graves er instruktivt forskjellig fra vinene fra Loire. Lang og velbalansert.

Couhins-Lurton 2001
Snev av anis, mineraler og bivoks. Lett sødmefyllt frukt, svært lang. Lett oljete finish med smak av appelsinskall. Flott.

Couhins-Lurton 2004

Skrukork. Nydelig nese med snev av møllkuler, lime, appelsinskallolje, epler og kalk. Frisk og ren stil, fin balanse. 3 av 3 for Couhins-Lurton her.

 

Bergens eldste vinklubb