Druetyper – ikke mye å skryte av

På denne siden har vi lagt ut en kort beskrivelse av forskjellige druetyper. Har du andre druetyper eller mer tekst du ønsker å få ut lagt ut på siden kan disse sendes på e-post til noen i styret.Pinot Noir
Kirsebær, bringebær, skogbunn, fiol, vilt, kål
Pinot Noir er en av de fineste druer som finnes, men samtidig er det også en av de vanskeligste å dyrke. Pinot Noirs perfekte hjemsted er i Burgund. Ved den rette dyrkning og vinmakingskunst oppnår Pinot Noir fantastiske dybder og avspeiler på fornemste vis de forskjellige terroir i Côte d’Or. Pinot Noir gir også brukbare resultater i Oregon og New Zealand. Andre steder blir Pinot Noir ofte en litt kjedelig opplevelse. Pinot Noir anvendes også i Champagne Blanc de Noirs.

Cabernet Sauvignon
Solbær, sedertre, grønn pepper
Cabernet Sauvignon dyrkes over hele verden, men dens hjemsted er Médoc/Graves, hvor den utgjør hoveddruen i rødvine fra venstre bred. Cabernet Sauvignon krever mye varme og sol for å modne, og da den ikke oppnår det hvert år i Médoc/Graves blandes den med Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot som modner bedre og gjør vinen blødere.

Chardonnay
Sitron, smør, eple, melon
Chardonnay dyrkes over hele verden. Fra stålaktige og mineralske Chablis viner til smørfete oversjøiske viner fra den nye verden. I sentral Burgund går Chardonnay opp i en høyere enhet, her oppnår den en flott balanse mellom det syrlige mineralske og fruktige i samspill med områdets forskjellige terroir. Chardonnay utgjør ryggraden i Champagne, hvor den står for mellom 30 og 60 % av innholdet. I en Blanc de Blancs Champagne utgjør Chardonnay 100%.

Riesling
Blomst, eple, sitrus, petroleum,
Riesling er Tysklands beste druetype og konkurrerer med Chardonnay om å være verdens beste hvitvinsdrue. Riesling er en allsidig druetype, den kan brukes til tørre viner, søte viner, dessertviner og sekt. Riesling er den druetype rød som hvit der lagrer best.

Bergens eldste vinklubb