Moden Burgund – vinliste.

Klubben har samlet noen burgundere med tilstrekkelig alder til at vi mener vi kan kalle de modne. Modning av burgundere er et utfordrende tema, appelasjon, årgangskarakteristikk, produsenthåndverk, alt påvirker hvordan vinene utvikler seg. Og Pinot Noir druen er (slik vi har erfart det) sensitiv for hvordan den håndteres, og for det omskiftelige klimaet i Burgund. Vi får kalle det en del av det mysteriet som fascinerer og frustrerer med Burgund. Dog har vi drukket nok Burgund (supplert med en del research på nettet) til at vi tror disse vinene kan drikke bra nå. Og anledningene til å smake moden Burgund er ikke mange, i takt med de brutale prisøkningene sitter er lagrede viner gull verdt. Men med en del viner fra klubbkjeller som vi har klart å holde på i noen år, supplert med noen generøse private donasjoner, har vi satt sammen vedlagte vinliste.

Vinliste:

Chambolle-Musigny 1er Cru Les Cras 2008 (Barthod)

Nuits-Saints-Georges 1er Cru Clos St Marc 2008 (M&P Rion)

Nuits-Saint-Georges Premier Cru Les Boudots 2007 (Jadot)

Beaune-Greves 1er Cru 2005 (Drouhin)

Beaune 1er Cru Clos des Mouches 2005(Drouhin) 

Volnay 1er Cru Fremiets 2005 (Huber-Verdereau)

Chambolle 1er Cru Les Cras 2002 (Barthod)

Volnay 1 er Cru Clos des Chenes 2002 (Jadot)

Beaune 1er Cru Greves Les Heritiers 2002 (Jadot)

Clos de la Roche Grand Cru 2002 (P Amiot) 

Corton Clos de Roi Grand Cru 2002 (Chandon de Briallies)

Corton Pougets Grand Cru Heriters Jadot 2001 (Jadot)

Volnay Clos des Ducs 1991 (d’Angerville)

Volnay Clos des Ducs 1993 (d’Angerville)

Volnay Clos des Ducs 1996 (d’Angerville)