SMAKING Engelsk musserende – 28.04.2019

Den globale oppvarmingen går videre, og vinverdenen prøver å tilpasse seg. I Champagne er de heldige, for litt lengre nord og vest finnes et landskap som er litt kjøligere og som har tilnærmet likt jordsmonn. Alle har hørt om, og mange har sett, the white cliffs of Dover. Jordsmonnet i sørlige deler av England er kalkholdig så det holder, og nå begynner temperaturene også å ligne mer på Champagne for noen tiår siden.

Nyetimber var de første som virkelig satte Engelsk musserende på vinkartet, og i de senere år har flere nye produsenter kommet til og fått mye og god omtale. Denne kvelden skal vi smake oss fram til om all den positive omtalen vinene har fått er berettiget.

Vinliste

Hambledon Classic cuvee Brut
Hambledon Premiere cuvee Bru
Hambledon Classic cuvee Rose Brut
Wiston Blanc de blancs Brut NV
Wiston  Brut 2013
Wiston  Blanc de blancs Brut 2010
Coates & Seely Perfide Blanc de blancs Brut 2009
Henners Brut Reserve 2010
Nyetimber Blanc de blancs Brut 2010
Nyetimber Tillington Single Vineyard Brut 2010
Jenkyn Place Blanc de noir Brut 2010
Ridgeview Fitzrovia Rosé 2011 Brut
Ridgeview Bloomsbury Brut 2014
Ridgeview Cavendish Brut 2014
Gusbourne Brut Reserve 2013
Gusbourne Rosé 2014
Gusbourne Blanc de Blanc 2013