Vinsmaking med to produsenter – 20170610

Vi inviterer til smaking med to vinprodusenter. Først ut er Mullineux Family Wines fra Swartland i Sør-Afrika, som lager både hvite og røde viner. Deretter vil vi stifte bekjentskap med Alessandro Veglio fra Piemonte i Italia, som lanserte sine 4 røde viner i Norge nå i mai.

Det vil være anledning til å ta med 1 ledsager for de som ønsker det – vi er begrenset til ca 50 deltagere. Dere får fortløpende tilbakemelding/bekreftelse så lenge det er ledige plasser.


MER OM PRODUSENTENE:

 
Mullineux Family Wines
Mullineux Family Wines er en vingård drevet av Andrea og Chris Mullineux, som startet opp i 2007. De produserer et lite utvalg håndlagd vin fra granitt- og skiferbasert jordsmonn i landsbyen Riebeek Kasteel, i hjertet av Swartland i Sør-Afrika. De siste årene har de også bygget en moderne vinkjeller i Stellenbosch.

Vinhuset Mullineux ble kåret til Winery of the Year av Platters Wine Guide både i 2014 og 2016. Amerikanskfødte Andrea Mullineux ble kåret til årets vinmaker av Wine Enthusiast i 2016, et av verdens mest prestisjetunge internasjonale vinmagasin. Andrea er en av grunnleggerne av Swartland Independent-appellasjonen og komitémedlem i Swartland Revolution, sammen med bl.a. Adi Badenhorst og Eben Sadie.

I Bergen vil smakingen ledes av Nicola Tipping, som har vært på Mullineux-teamet siden 2010. Tidligere jobbet hun med fine wines hos Berry Brothers & Rudd i London. 

 

Alessandro Veglio Wines

Alessandro Veglio er en av de nye unge vinmakerne i Piemonte. Hans onkel er den berømte vinprodusenten Mauro Veglio. Alessandro gikk etter endt enologutdannelse i lære hos sin onkel, og startet for seg selv i 2005. Han eier vinmarken Gattera, som ligger ved det libanesiske cedertreet i Annunziata. Her er vinstokkene fra 50-65 år gamle, som gir nebbiolodruer med høy konsentrasjon og kvalitet.

Alessandro bruker 20% nye eikefat og gjør noe battonage på sin barolo. Han bruker minst mulig sulfitt og jobber så naturlig som mulig i vinmarken, uten bruk av sprøytemidler. Alessandro er opptatt av at vinene hans skal være tilgjengelige allerede når de slippes, harmoniske og godt balansert. 

4 av hans viner ble lansert i Norge i mai 2017 – Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo og Barolo.

Alessandro Veglio kommer selv til Bergen, og vil også ha med seg toppvinen Barolo DOCG Gattera 
 
 
Invitasjon til messebesøk kl 18.00
 
Pievino skal holde en publikumssmaking med de samme produsentene forut for klubbsmakingen, og der vil det også være noen vinrelaterte utstillere tilstede. Vitis Bergensis-medlemmene inviteres til å besøke utstillingen fra kl 18.00 uten vederlag. Klubbsmakingen starter altså samme sted kl 19.00.

UTSTILLERE:
Glass Thomsen
Riedel
Coravin
Zalto
Temptech
Vinskap.com
Spildegarden
Pievino