Nord-Italiensk vin (utenom Piemonte) – 2015.11.15

Fra det nord-østlige hjørnet av Italia, fra regionene Trentino Alto Adige (TAA) og Friuli Venezia Giuli (FVG) kommer noen av Italias beste hvitviner basert på dels internasjonale druesorter og dels lokale. Vinene har de siste årene vunnet stor oppmerksomhet og m.a. vært tema for egne spesialslipp på Vinmonopolet. Vi har plukket en del viner fra det siste siste slippet i oktober som vi presenterer nå. Vi stiller opp viner fra TAA mot viner fra en av de aller beste produsentene i FVG: Vie di Romans i den strålende 2010-årgangen.
Vi skal også smake en hel rekke av vinene til en av Italias fremste kvinnelige vinmakere, Elisabetta Foradori, både hvite og røde. Alle vinene er basert på lokale druesorter. Den røde flighten vil spesielt vise hvordan hun har utviklet seg med stadig større vekt på terroir, redusert bruk av eik, svovling m.m.
Fra Trentino Alto Adige kommer også kjølige, friske og fruktige rødviner basert på de lokale druesortene Lagrein og Schiava, i tillegg til de Teroldego-baserte vinene fra Foradori. Så avslutter vi med tre ca. 15 år gamle viner fra Valpolicella i Veneto, to amaroner og en recioto.

Hovedvekt blir på hvite fra Alto Adige (Tyrol) og Trentino, basert på til dels internasjonale druesorter

Vinliste
Marcus Prackwieser (Gumphof) Praesulis Weissburgunder 2014
Cantina Terlan Terlaner Classico 2014 (Pinot Blanc/Sauvignon Blanc/Chardonnay)
Weissburgunder (Pinot Bianco) Vorberg 2012, Cantina Terlan
Sudturol Brixner Eisacktaler Pinot Grigio 2014, Køfererhof
Sudturol Eisacktaler Pinot Grigio 2014 Pacherhof
Chardonnay Kreuth 2013, Cantina Terlan (Sudtirol)
Ansitz Waldgries Antheos St Magdalener Classico 2014  (
Berger Gei 2012, Sudtiroler Lagrein Gries, Niedrist
Kalterersee Keil 2014, Schiava, Manincor
Foradori Teroldego Rotaliano 2013
Foradori Sgarzon 2013
Foradori Morei 2013
Foradori Granato Teroldego 2009
Foradori Manzoni Bianco 2014
Foradori Fontanasanta Nosiola 2012
Vie di Romans Dessimis Pinot Grigio 2010
Vie di Romans Flors di Uis 2010 Mix (malvasia/tocai Friulano/Riesling)
Vie di Romans Piere Sauvignon 2010
Amarone 99  Accordini
Amarone 99  Viviani
Recioto 2000 Tesauro