Vitis Bergensis inviterer til Pinot – og hva så?

Vitis Bergensis inviterer til Pinot – og hva så?

Vi har samlet et felt av Pinot Noir viner fra svært gode produsenter fra det som i dag virker å være de mest interessant områdene for Pinot utenom Europa, nemlig USAs østkyst samt New Zealand. Vi tar sikte på å matche disse i en ”halvblind” smaking (dvs vi vet hvilke viner som er i flighten men ikke hva som er hva) av til sammen 16 viner opp mot burgundere og evt andre interessante Pinotkjøp fra spesialpolenes Pinotslipp 9. februar.

Så som en ekstra bonus får du anledning til å sjekke om noen av disse slippvinene kan være interessante for egne innkjøp!

Vi trenger kanskje ikke si mer om Pinot Noir til vinklubbens medlemmer – annet enn å anbefale fimen Sideways for de som vil se en god film som har bidratt til mye interesse for druen; iflg Wikipedia: ” Throughout the film, Miles speaks fondly of the red wine varietal Pinot noir, while denigrating Merlot. Following the film’s U.S. release in October 2004, Merlot sales dropped 2% while Pinot noir sales increased 16% in the Western United States. A similar trend occurred in British wine outlets.”

Følgende viner vil inngå i flightene (i tillegg til spesialslippvinene, vi må be om forståelse for at disse ikke er klarlagt enda) – og merk at her er det hentet inn enkelte interessante viner som p.t. ikke er tilgjengelige i Norge i de vanlige listene.

USA:

i)Williams Selyem Russian River Pinot Noir 2007, Sonoma, California. Selyem regnes som en av kultvinprodusentene, selv om ikke akkurat denne vinen regnes som kultvin. Imidlertid er Russian River Valley et veldig bra området for Pinot Noir

ii) Hanzell Pinot Noir 2007, Sonoma, (Vi smakte Hanzells chadonnnay på californiasmakingen vår 2010.)

iii) Domaine Drouhin Pinot Noir 2009, Willamette Valley, Oregon

iv) Stangeland Pinot Noir 2008, Willamette Vally, Oregon

New Zealand:

i) Felton Road Pinot Noir 2008, C Ontario. Felton Road er regnet som den beste produsenten på Pinot i NZ.

ii) Seresin Leah Pinot Noir, Marlborough

iii) Cloudy Bay Pinot Noir, Marlborough-Pris

iv) Vavasour Pinot Noir Awatare Valley, Marlborough

+ som sagt; 8 viner fra spesialslippet.

Praktisk informasjon:
Medlemmer har fått egen melding om tid, sted og påmelding.