Smaking Jura – 28.01.2018

På tide å gjøre Jura igjen? Det har vært investert mye i området de senere år, og fokus på området samt kvaliteten har vært sterkt økende. Det har vel heller ikke vært noen ulempe at med varmere årganger har høytliggende Jura kanskje klart å holde en mer «klassisk» stil enn lavereliggende områder. Klubben gjorde sin første og hittil eneste Jurasmaking for ca 3 år siden, og smakingen var en betydelig «øyeåpner» for mange av deltagerne.

DN skrev i 2015:  “Jura har alltid vært den lille rare vinregionen i øst, i skyggen av Burgund, men med de siste vinnyhetene er de i ferd med å bli en konkurrent.”

Samt: “ I tillegg til druene Pinot Noir og Chardonnay, har Jura sine egne druer som savagnin, trousseau og poulsard, som nærmest bare vokser her. Sammen utgjør de fem et spennende og sammensatt bilde av hva regionen kan få til på vinfronten.”

Vi har satt sammen en smaking med de viktigste hvite druene Chardonnay og Savagnin, samt en del røde med fokus på en omfattende runde av Ganevats 2014 viner basert på røde blends med Gamay i mixen, samt et par viner basert på de lokale druene Trossea og Poulsard.

Vinliste
Hvite:
Les Grands Teppes Vieilles Vignes 2014
Ganevat Dolium 2012
Jean Bourdy Côtes du Jura Blanc 2010
Rolet Expr Terroir Côtes Jura ChardSav 2009
Domaine  du Pélican Arbois Savagnin Ouillé 2014
Tissot Savagnin 2013
Arbois Chardonnay 2002
Rolet Arbois Tradition 2001  Rolet

Røde:
Ganevat Libre-K 2014
De Toute Beauté Nature 2014
Ganevat Cuvée Madelon Nature 2014
Ganevat Le Jaja du Ben 2014
Ganevat J´en veux encore!!! 2014
Ganevat Libre-K 2014
Tissot Trousseau Singulier 2014
Tissot Poulsard en Amphore 2016
Domaine du Pélican Arbois Trois Cépages 2014