Smaking av Domaine Huet 2016.11.27

Vitis Bergensis inviterer til en sjelden sjanse til å smake et bredt utvalg av vinene til Domaine Huet, et av de få husene i Loire som man utvilsomt kan hevde lager vin i verdensklasse fra Chenin Blanc. Vi har tidligere smakt mye god hvit Loire-vin i klubben, men denne gangen går vi rett til toppen og blir der, hele smakingen er viet vinene til Domaine Huet, med årganger helt tilbake til 1971.

Vi smaker viner fra alle tre Cruene til Huet – «Le Haut Lieu», der det hele startet i 1928, «Le Mont», og ikke minst den legendariske «Clos du Bourg», der det har vært dyrket vin siden 700-tallet. Vi smaker hele registeret av viner fra Huet – musserende vin, tørre viner, halvtørre viner (Demi-Sec) og selvsagt de berømte søte vinene (Moelleux) som bare produseres i de aller største årgangene, når druene får den nødvendige modningen. Mot slutten smaker vi den aller første årgangen av Cuvee Constance (1989), fremstilt av 100% botrytiserte druer. Denne vinen finnes det bare 5 årganger av så langt. Avslutningen med Le Mont Moelleux 1971 er det heller ikke hver dag man kan få med seg.

Domaine Huet startet med biodynamisk i 1986, og var fullstendig Demeter-godkjent allerede i 1990. Vinene til Huet har ord på seg for å være svært lagringsdyktige, og dette har ikke endret seg etter at de ble biodynamiske. Vi smaker viner helt tilbake til starten i 1990.

Vinlisten håper vi taler for seg selv. Ingen virkelig vin-entusiast kan stille seg likegyldig til slike unike viner, og dette er en sjelden sjanse til å få et overblikk over hele repertoaret til denne flotte produsenten.

Velkommen til en garantert ueiket aften!

Vinliste:
Vouvray Petillant Brut 2002
Vouvray Le Mont Sec 2013
Vouvray Clos du Bourg Sec 2012                                Vouvray Le Haut Lieu Sec 2012

Vouvray Le Mont Sec 2010                                             Vouvray Clos du Bourg Sec 2010                               Vouvray Le Haut Lieu Sec 2010

Vouvray Le Mont Sec 2007                                             Vouvray Clos du Bourg Sec 2007                               Vouvray Le Haut Lieu Sec 2007

Vouvray Le Haut Lieu Sec 2002                                   Vouvray Le Haut Lieu Sec 1996

Vouvray Le Mont Demisec 2011                                   Vouvray Le Mont Demisec 2006
Vouvray Le Mont Demisec 2003

Vouvray Le Haut Lieu Demisec 2007                           Vouvray Clos du Bourg Demisec 2005

Vouvray Le Haut Lieu Moelleux 1ere Trie 1996         Vouvray Le Mont Moelleux 1ere Trie 1990

Vouvray Le Haut Lieu Moelleux 1ere Trie 1989         Vouvray Cuvee Constance 1989                                    Vouvray Le Mont Moelleux 1971