Barbera-smaking 20.09.2015

Barbera er Italias 3. mest dyrkede røde drue og utgjør 50 % av volumet med vin som produseres i Piemonte. Men druen får sjelden de beste plasseringene i vinmarkene og det er store forskjeller når det kommer til vinmaking. Vi skal smake et utvalg av viner fra de to hovedregionene der Barbera dyrkes, Barbera d’Asti og Barbera d’Alba.

I Asti har Barbera hatt en høyere status og bedre vinmarker, og vi smaker viner fra tradisjonelle produsenter som Scarpa, Trinchero og Boffa. I Alba finnes de kvalitetsmessig beste barbera-vinene ofte hos de tilsvarende beste Barolo-produsentene, og mange av de mest kjente produsentene er representert. Det hele avsluttes med de to første årgangene av Braidas vin Bricco dell Uccelone, som var den første barbera-vinen som ble fatlagret på franske eikefat.

Viner:
Scarpa Barbera d’Asti   I’Bricchi                                2008                     Trinchero Barbera d’Asti Superiore                        2008
Trinchero Barbera d’Asti Vigna del Noce              2008
Boffa Vigna Muntrivé Barbera d’Asti                     2007
Scarpa Barbera d’Asti    La Bogliona                         2007
G.Rinaldi Barbera                                                         2013
Giacosa Barbera d’Alba (Azienda Agricola)             2012
Giacosa Barbera d’Alba                                               2012                     Massolino Barbera d’Alba                                          2011
Aldo Conterno Barbera d‘Alba Conca Tre Pile        2011                     Vajra Bricco Viole Barbera d’Alba                             2012                     Cappellano Barbera d’Alba Gabutti                          2010
Cavallotto Barbera d’Alba Vigna Cucu                     2010                     Roddolo Barbera d’Alba                                              2006                     G.Conterno Barbera CF                                               2006
G.Rinaldi Barbera                                                         2006
Braida Bricco dell Uccellone                                       1982
Braida Bricco dell Uccellone                                       1983