Smaking – Gøy med vin

Vi har kalt arrangementet ”Gøy  med vin” – og tidligere smakinger hvor vi har smakt viner «halvblindt» har vært både morsomme og lærerike.
Her får vi noen ledetråder, og lærer litt både om våre egne smakssanser, om hva som skjer med viner, og pm vi kan stole på smaksnotater. Nullstilling av forventninger, uten adgang til etiketten, kan være en aha opplevelse for de fleste av oss.

Ole Martin Skilleås tar oss gjennom fem flighter med viner denne kvelden:

1.      Plukk druen! – Tre hvite endrueviner laget på velkjente drueslag. Vi skal finne ut hvilke drueslag.

2.      Plukk den modne druen! – De samme drueslagene, men ti år etter. Ole Martin plukker viner fra egen kjeller. Hva har skjedd? Er druekarakteren beholdt? Hvordan utvikler de seg i kjelleren? Kan vi (fremdeles?) gjenkjenne dem?

3.      Fram i lyset/bit for bit – Her får vi vite mer og mer om disse vinene som serveres blindt. Ole Martin plukker disse fra egen kjeller, og de har en viss alder.

4.      Hva sier smaksnotatet? – Tre viner og tre smaksnotat. Kan vi smake oss til hvilket notat som passer på hvilken vin?

5.      Hvor gammel er vinen? – Tre årganger med Produttori del Barbarescos ”Ovello”. Årgangene blir oppgitt, men ikke rekkefølgen på dem. Kan vi smake oss til aldreren? Viner fra Vitis-kjelleren.