Champagne- smaking 1996-årgangen 2012.09.30

’96-årgang champagne har alltid hatt status som en av de store årgangene i Champagne – kanskje en av de 2-3 beste årgangene i 20. århundre. 16 år er gått og status kan kanskje gjøres opp? Et særpreg ved 96-årgangen er at druematerialet både nådde full modenhet og samtidig beholdt en ekstremt høy syre. Noen mener at denne årgangen er i ferd med å snu og det uten at syren noensinne forsvinner (integreres). De fleste holder nok fast ved at den enda har et langt liv foran seg.

Vitis Bergensis har hatt flere smakinger i tidligere år der ’96 (og delvis ’95) årgangen har vært sentrum for smakingen (Sjekk vitis-bloggen for smaksnotater). Nå tar vi en ny revisjonen 30.september på «På Høyden». Vi tar med det vi tror er et representativt utvalg til glede eller gremmelse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.