Produsent-smaking: Luca Roagna 22. mai

Ung tradisjonalist til Vitis Bergensis

Luca Roagna kommer til Vitis Bergensis 22. mai. Med seg har den unge tradisjonalisten en lang rekke viner, fra alt som er på salg i Norge i dag til noen eldre godbiter. Nøyaktig hvilke viner han tar med av de gamle skattene gjenstår å se, men at det blir en del er det ikke tvil om. Så vil du smake tradisjonell Piemontevin uten at det koster deg skjorta har du sjansen nå.

– Jeg startet å lage vin i 2001. På mange måter er jeg gammeldags, en tradisjonalist. Da jeg var ferdig på skolen, var eikebølgen i Piemonte på retur. Da var det på mote å snakke om «terroir», hver enkelt vins unike uttrykk. Jeg vet ikke helt hva de mener. Jeg vil rett og slett ikke være en del av en moteretning. Jeg lager naturlig vin slik min far gjorde, og jeg vet jo heller ikke hva neste mote blir. Min vin selges fire til seks år etter at den er laget, så enten jeg vil eller ikke, kan jeg ikke se så langt frem i tid, sa Luca Roagna til DN i et intervju med Tom Marthinsen.

Mange av Luca Roagnas viner kommer fra veldig gamle vinstokker og sentralt plasserte vinmarker. Selv om han driver det han kaller for naturlig jordbruk, er han motstander av biodynamisk jordbruk – ikke fordi han har noe spesielt imot det, men fordi han mener biodynamikernes bruk av kugjødsel tilfører jorden i Piemonte for mye nitrogen, noe som ødela jordsmonnet hans.

Nå er ting rettet opp.

Vil du spørre ham om dette og annet, så møt opp.

Informasjin om sted og påmelding kommer via epost til medlemmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.