Endring – årsmøte og arrangementer vår 2012

Vi må endre vårplanen, pga. problem med å finne ledige lokaler.

1. Årsmøte og Sicilia-smaking kommer søndag 18. mars kl. 18.00
– årsmøte 18-19.00 med vin fra klubbens kjeller

– Sicila-smaking: Fokus blir nyere vin fra Etna-region, m.a. to produsent-flighter, to hvite flighter (Etna vs. Palermo) og to flighter med respektive Cerasuolo di Vittoria og 100% Nero d’Avola.

Sicilia er et av vinverdenens in-områder om dagen, enten det nå er Aftenposten, DN eller New York Times. Vitis hadde den første dedikerte Sicilismakingen i desember 2006, siden har vi besøkt området ved flere anledninger, senest da vi smakte orangeviner våren 2011.

2. Søndag15. april: Toscana-smaking
Her blir det en både en del eldre vin og en større vertikal.

3. Søndag 6. mai – tema ikke bestemt

4. Søndag 10. juni: Champagne

 

Kommende arrangementer

De to neste arrangementene blir:

Søndag 11.03 Sicilia-smaking
Fokus blir nyere vin fra Etna-region, m.a. to produsent-flighter, to hvite flighter og to flighter med respektive Cerasuolo di Vittoria og 100% Nero d’Avola. Alex Rosén vil garantert ikke bli å treffe, men de som vil kan sjekke ut:
http://mat.aftenposten.no/mat/Farlig-godt-15984.html

Søndag 25.03 Toscana-smaking + årsmøte
Her blir det en både en del eldre vin, fokus på 2004 og en større vertikal.

 

 

Vitis Bergensis inviterer til Pinot – og hva så?

Vitis Bergensis inviterer til Pinot – og hva så?

Vi har samlet et felt av Pinot Noir viner fra svært gode produsenter fra det som i dag virker å være de mest interessant områdene for Pinot utenom Europa, nemlig USAs østkyst samt New Zealand. Vi tar sikte på å matche disse i en ”halvblind” smaking (dvs vi vet hvilke viner som er i flighten men ikke hva som er hva) av til sammen 16 viner opp mot burgundere og evt andre interessante Pinotkjøp fra spesialpolenes Pinotslipp 9. februar.

Så som en ekstra bonus får du anledning til å sjekke om noen av disse slippvinene kan være interessante for egne innkjøp! Fortsett å lese Vitis Bergensis inviterer til Pinot – og hva så?