Viner i helgen

To gode i helgen:

Cavallotto Barolo Bricco Boschis Riserva 2001
Denne fikk en time i åpen karaffel før start. Det var litt for lite. Litt trang i frukten, tannin og syre dominerer. Veldig kjølig preg. Men med luft ble det bare stas, frukten la på seg mer og mer over 5-6 timer. Men hele tiden et kjølig preg, kirsebær, roser, tjære osv. Nærmest mineralsk. Høy syre i tillegg til tanniner. Lekker vin som så vidt er på vei inn i flytsonen. 269 kroner på bin end, Valken i 2006. Knallkjøp, 6 flasker igjen, nice. Men har ikke kjøpt denne i senere årganger, av en eller annen grunn.

Baumard Savennieres Trie Special 2000
Denne er helt inne i flytsonen nå. Før var dette et syremonster som ikke var bare behagelig å drikke. Ikke lenger. Lys farge, flott moden Chenin på duft, kjølig, kompleks, vanskelig å beskrive. Viskøs, lanolinsk og fin balanse. Holdt flott hele kvelden. Moden, men det haster ikke. 2 flasker igjen. Men det har vært litt flaskevariasjon, denne var strålende.

Og så er jo Il Mimo flott. Men stort sett utsolgt nå. Har noen flasker på lur.

Ellers er Louis Pascal Fronton Rose 2010 en god «hverdagsrose» til 95 kroner. Funket fint på 17. mai i familiebesøk. Cahorsprodusent, hans Cahors til 115,- kroner er også et godt kjøp til grilling og uteaktivitet. Altså ikke noe for Bergen.

Én kommentar til “Viner i helgen”

  1. Baumards Quart de Chaumes 2000 på lørdag pussig nok.. Lettflytende, velbalanser, mineralsk og frisk.

Det er stengt for kommentarer.