Årsmøte 2018 / Smaking Sør-Rhone – 22.04.2018

NB! Årsmøte avholdes i forkant av smakingen.

Sør-Rhone: Vaqueyras, Gigondas og Chateauneuf-du-Pape

Sør-Rhone har vel etter hvert kommet litt i skyggen for mange vinteresserte, Chateauneuf du Pape var meget sentralt for 15-20 år siden for de av oss som drev med vin den gang, men så har det liksom forsvunnet litt fra radaren. Det er sikkert ikke tilfeldig, kombinasjonen av varme årganger, oppmerksomhet fra en viss herr Parker med sin preferanse for tunge, alkoholiske viner og ganske store prisøkninger på noen av de velansette, klassiske eiendommene (so what else is new?) har vel gjort at mange av oss har prioritert andre interesser.

Men området er ikke ensartet. Det er bra med variasjon, men dette er kanskje også områdets problem. Hva er egentlig en Sør-Rhone vin? Langt i fra alt faller inn i standardoppskriften. Årganger varierer, den tillatte druemiksen er allsidig og terroirene i de ulike appelasjonene er langt fra like, og ikke alle produsentene abonnerer på herr Parkers oppskrift for 100 poeng. Vi har satt sammen et program som forhåpentligvis kan belyse noen av disse poengene.

Og 2012 vinene i denne listen finnes fortsatt å få kjøpt.

Vinliste

Dom. du Pegau Chateauneuf du Pape Cuvee Reservee 2012
Famille Perrin Gigondas Dom. du Clos des Tourelles 2012
Dom. Marcoux Chateauneuf-du-Pape 2012
Gigondas 2009 Ch. de Saint Cosme
Coudolet de Beaucastel 2009
Chateauneuf-du-Pape Chateauneuf-du-Pape 2009
Chateauneuf-du-Pape Clos du Mont Olivet 2007
Chateauneuf-du-Pape Fortia Cuvee Baron 2007
Gigondas Confidentiel 2007 Montirius
Montirius Vacqueyras Le Clos 2007
Ch. Rayas Pignan 2004
Ch. de Fonsalette Côtes du Rhône 2004
Chateauneuf-du-Pape Beaucastel 2001
Chateauneuf du Pape Clos des Papes 2000
Chateauneuf du Pape Clos des Papes 1998
Chateauneuf du Pape Clos des Papes 1995
Chateauneuf du Pape Clos des Papes 1994