Høstprogram 2015

Da er program for høsten klart. 6 arrangement er planlagt.

30. august blir det Moselsmaking med vekt på moden vin på Terminus. Oversikt følger.

20. september blir det Barbera med alle topprodusentene i Piemonte representert, inkludert et par flasker med skikkelig alder.

11. oktober blir det California Pinot, med deltagere fra importøren Tramontane i Oslo til å lede smakingen og snakke litt om vinkjemi. Viner fra Tramontane, Vinarius m.fl. Mer informasjon kommer.

26. oktober arbeides det med et messeopplegg i samarbeid med flere importører, i tråd med ønsker som ble luftet på årsmøtet om at klubben skal gjøre sitt for å bidra til å styrke vinmiljøet i Bergen. Det er for tidlig å være konkret, flere detaljer kommer. Alternativt blir det en ordinær temasmaking den 25.10

15. november vil vi arrangere en smaking rundt temaet «gøy med vin/vinsmakerkurs» . Alternativene er å holde enten en pedagogisk innrettet «halvblind» smaking der viner med noen fellestrekk stilles opp mot hverandre – halvblindt betyr at man vet hvilke viner det er, men ikke hva som er hva. Dette gir som regel en god innfallsvinkel til en lærerik diskusjon om vinenes karakteristika –tidligere arrangementer av denne art har vært veldig lærerike og interessante. Alternatvet er å holde et mer tradisjonelt smakekurs på introduksjonsnivå. Hva ønsker medlemmene ? – vi er åpne for innspill!

29 november blir det (igjen) moden Barolo. Merk – klubben har viner til to smakinger, og siden disse vanligvis blir overtegnet, har styret besluttet å holde en tilsvarende smaking i 2016 –organisert på en slik måte at de som kommer på venteliste til denne smakingen, er sikret en plass på neste smaking.