3 burgundere en lørdagskveld:

Nydelig, sval hvitvin. Typisk sentralburgundsk struktur, ørlite oljete. Flotte sitrusaromaer, kjølig og velbalansert, godt integrert eik, perfekt moden nå. Dette er erketypisk Puligny, men likevel en Macon. Den meste elegante vinen fra Guffens-Heynen jeg har smakt, en Pouilly-Fuisse La Roche 2002.

Så en rød: fast og tannisk struktur, kanskje ørlite grov men flott balanse i finish og merkbare kirsebær. Diskusjonen går etter hvert i retning Morey og dette er en Clos de la Roche 2001 fra Drouhin, en 2001 i veldig flott stand. Stilig vin med enda litt å gå på.

Og en ny deilig vin, tydelig struktur men her er tanninene modne og godt integrerte. Ørlite appelsinskall drar nesten tankene i retning av Vosne-Romanee. Flotte syrer, rik, rød frukt og en flott balanse med fast og fin finish. Sylvie Esmonin Gevrey-Chambertin Clos St Jaques 96 – jeg har smakt en del utilgjengelig syremonstre i denne årgangen og denne er på et fint sted nå og usedvanlig vellykket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.