Smaksnotat Bordeaux-smaking 2012.10.28

Av Odd Rydland

Flight 1:
Ch La Louviere
Blanc 2000
Vi starter med to hvite. Jeg er en stor fan av hvit Louviere, når de bare får tid til å integrere eikebruken, skjer det magi. Klassisk eplekjeller og eplekjerne, ganske tilgjengelig, frisk og deilig. Fortsatt ung, fin eleganse i denne, men kanskje ørlite kort (?). Fin fedme med en ørliten sitrus skvett. Deilig.

Carbonnieux Blanc 2009
Yngre og fastere, fint grep, noe mer bitterhet i finish. Flott syrlighet, et lite eikestreif. Lovende, prøv om 5 år.

Flight 2:
Connectable de Talbot 2009
Ung, rød Bordeaux er ikke enkelt verken å drikke eller å vurdere, men 09erne i denne smakingen er stort sett forbløffende tilgjengelige. Denne er veldig tilgjengelig. Snev av smørmalt, bra tanniner men forbausende mye svakere enn førstevinen under.

Ch Talbot 2009
Friskere og mer konsentrert/syrlig frukt, bærer også eika mye bedre enn Connectable. Elegant (ikke et ord jeg har assosiert med Talbot før), frisk og flott.

Flight 3:
Domaine de Chevalier 1999
Nydelig vin med snev av solbær, relativt lett, men elegant, og tanninene er modne og godt integrerte.

Domaine  de Chevalier 2005
Mineraler, einebær og svarte hagebær, elegant vin dette også men med større kraft. Bedre år enn 99, og de relativt unge stokkene hos Chevalier har selvsagt fått 6 år mer på baken.  Relativt lukket og særdeles lovende. Fin balanse, en uhyre flott vin.

Domaine  de Chevalier 2009
Elegant frukt, kjølig og frisk. Fin eikebruk, men 05 virker mer konsentrert. Kirsebær og lakris i avslutningen, mye tanniner her selv om vinen fortsatt fremstår som saftig.

Flight 4:
Ch Rochemorin 1999
Floral og elegant nese med røde bær, frisk og moden med snev av søt tobakk, men relatvt lett og mangler litt lengde. God vin, moden, men ikke nødvendigvis stor vin.

Lanessan 2000
Trenger luft, kommer fint i glasset, svarte bær, fin friskhet. Sursøt stil med røyk og tobakk. Bra vin som enda trenger noe mer tid.

Reserve de Comtesse Lalande 2009
En god del eik som den bærer bra, lettbent og elegant, men ikke veldig konsentrert. Myk og lekker med fint balansert smakskurve. Stilig vin.

Parde de Haut Bailly 2009
Mer konsentrert enn den foregående, svarte bær med fast og fin struktur. En del sødme, betydelig potensiale her.

Les Ormes des Pez 2009
Syrlig og frisk, tilgjengelig og veldig energisk vin. Fast, fin og velbalansert. Floral og elegant, deilig.

Sociando-Mallet 2009
Mye tanniner og trøkk, syrlig og stram. Veldg trøkk, men balansen er i behold, og forførende frukt. Svært lovende.

Flight 6:
Lanessan 2005
Mer syre og struktur i denne vinen enn i 09-erne – et gjennomgående inntrykk for de tre 05-erne vi smakte her. Også noe svartere frukt. Ikke veldig kompleks enda, men elegant og lekker. Nydelig rød frukt. Basert på mine begrensede erfaringer, foretrekker jeg 05.

Ch Cantenac Brown 2005
Ikke så konsentrert som Domaine de Chevalier 05, men fast og elegant. Masse Margaux-sjarm.

Chasse-Spleen 2009
Søtlig med snev av eik. Ikke all verdens konsentrasjon. Ifg Olav som har smakt denne før, er flasken ikke korrekt. Trang, bitter og mangler litt frukt.

La Dame de Montrose 2009
Syrlig og tøff, en svær og fast 09-er. Barsk i munnen, men bra balansert. En av de mest utilgjengelige 09erne i denne smakingen. Definitivt et lagringsprosjekt!

Flight 7:
Gruaud Larose 2009
Særdeles elegant til denne produsenten å være. Litt eik, flotte syrer og fin balanse. Mørk frukt til 09 å være (mange av de øvrige trekker i retning av rød bærfrukt). Fokusert, drikkbar, men her ligger det mye under. Vær lur og vent!

Grand Puy-Lacoste 2009
Også fin struktur i denne, relativt kompleks (til å være så ung), fast og veldig fokusert. Særdeles lovende, en tradisjonell og stødig produsent som jeg alltid har likt (drakk en fremragende 99 i sommer).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bergens eldste vinklubb