Smaksnotat Moden Barolo II – 2016-02-14

Her er smaksnotat fra Moden Brolo II-smakingen.

IMG_3954

 

 

 

Oddero 1986
Lett bruning på farge, kjølig duft, litt furunål, mer markant skogbunn med lufting. Stram flott vin, godt grep i munnen og fine tanniner. Denne holder lenger.

Patrito 1989
Lett bruning på farge, fin moden nebbiolo-nese, mer tjære etter hvert. Litt søtlig smak, med innslag av tørket frukt. Blir neppe bedre.

Campo delle Piane 1989   (Boca)
Dagens eneste ikke-Barolo, 90% nebbiolo, 10% vespolina. Mørk farge, kirsebær og markant skogbunn på duft. Sursøt stil, men spriker litt. Det var delte meninger om denne vinen, og den fremsto litt ufokusert.

Renzo Seghesio Barolo 1978
Lys tegl på farge. Treverk på duft men også noe våt papp/svake korktoner. I munnen er vinen spinkel og flasken virker ikke optimal.

Aldo Conterno Barolo Bussia 1978
Lys tegl på farge. I starten lett volatil, og med klare buljongtoner. Disse forsvinner etter hvert og det kommer mer edelt treverk og tobakk. Stram og god vin, men den fremstår litt ufokusert i munnen. Usikker på om denne burde hatt mer lufting.

Giacomo Conterno Barolo Cascina Francia 1980
3 årgang av denne vinen etter at Conterno kjøpte vinmarken og replantet. Klar rød fagre. Røde bær på nesen, mye kirsebær, etter hvert litt asfalt. Nydelig duft. Flotte syrer og fremdeles stramme tanniner, men på smak fremstår den litt ubalansert med manglende frukt. Nesen er strålende og her er det lite som sladrer om alderen.

Saverio Fontana 71
Lys tegl, nesten oransje farge. Te, litt tjære og tobakk på duft, etter hvert også sopp. Stram flott vin i en markant sursøt stil. En av kveldens beste.

Saverio Fontana 1967
Lik -71, men litt mer volatil. Dette forsvinner med luft og det kommer toner av søte bær og sopp. Noe mørkere frukt en 71, men fremdeles en markant sursøt stil.

Flotte viner fra Fontana, hvor ble det av denne produsenten?
(JBH: De synes nå å opere under navnet Cascina Fontana.)

Caretta Barolo Cannubi Riserva Speciale 1969
Relativt mørk, rødbrun farge. Tobakk, nyper, te og tørket frukt. Fremdeles frukt igjen og fin moden nebbiolo. Kanskje litt kort i finishen.

Damilano Barolo 1967
Rødbrun farge. Tydelig sherry-preg på nesen. Klart oksydert, men «på en god måte». Korken var dårlig, selv om det fremdeles var bra fyllnivå i flasken.

Giacomo Conterno Barolo 1964
Rødbrun farge, ikke helt klar. Kraftig duft, mørke bør, tjære og litt asfalt, med luft kommer markjordbær og noe nøtter. I munnen har vinen et godt grep, flott frukt og helt modne tanniner.

Bartolo Mascarello Barolo 1964
Lys tegl, klar og flott farge. Dufter av sopp, te og edelt treverk. Nydelig frukt i vinen ennå og flotte syrer. Utrolig elegant og en stor vin. Virker på topp nå. Kontrasten til Conterno er tydelig.

De to 64-vinene var kveldens klart beste viner. Nebbiolo blir neppe bedre enn dette og vinene viser en klart ulik profil.

Damilano Barolo 1961
Lys brun farge. Nyper og innslag av tjære. Svakt vegetalt preg på duften. Moden og god, men mangler litt spenst i smaken. Denne hadde gjerne vært best for 10 år siden?

Damilano Barolo 1952
Lys bruk farge, lik -61. Fin duft, te og nyper, julekrydder og søtlige toner og etter hvert et svakt sherrypreg. Mer frukt igjen i denne enn 61 og en vin som må sies å levere over forventning.

Bourgogno Barolo Riserva 1952
Innestengt kjeller og våt papp – denne var korket

 

 

 

 

Bergens eldste vinklubb