Vitis Bergensis får besøk av Ernst Loosen – 28.09.2016

Denne kvelden kan du få gleden av å bli lost igjennom en smaking av en av vinverdenens fremste personligheter. Ernst er og blir en energisk, bestemt og alltid på søken etter kvalitet, noe som har bidratt til at han har vunnet utallige priser til både seg selv og sine viner. Undertegnede (Odd) har besøkt ham og kan bekrefte en usedvanlig engasjert, underholdende og kunnskapsrik formidler.

Viner:
Dr. L Riesling Dry 2015
Bernkasteler Lay Riesling GG 2013
Wehlener Sonnenuhr Riesling GG 2013
Dr. L Graacher Himmelreich Riesling Kabinett 2015
Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2015
Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2015
Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2015

Mer om Dr. Loosen
Ernst Loosen tok over Weingut Dr. Loosen i Bernkastel fra sin far i 1988. Ernst, bedre kjent som «Ernie», la arkeologstudiene bort og satset på vinen. Allerede året etter vant han Feinschmeckers pris for årets beste tørre riesling, og fikk med det en strålende start på sin karriere som vinprodusent. Eiendommen består blant annet av parseller i 6 av de beste og mest berømte vinmarkene i de stupbratte skråningene langs midtre del av Moselelven.

I disse fantastiske vinmarkene besitter Dr. Loosen en stor del gamle, upodede rieslingstokker, som i det kjølige klimaet og mineralrike jordsmonnet av skifer og vulkanske bergarter gir opphav til en rekke strålende viner, fra de helt tørre til de edle, søte. Dr. Loosen jobber med lav avkastning i vinmarkene, streng selektering av druene ved innhøstning, forsiktig bruk av utelukkende organisk gjødsel, spontangjæring og enkle, tradisjonelle metoder i kjelleren. Totalt teller eiendommen i dag rundt 15 ha, og den har vært i familien Loosens eie i over 200 år.